Terug naar de resultaten
Steenwijkerweg 76 R1-3 in Wolvega 8471 LC

Steenwijkerweg 76 R1-3

8471 LC Wolvega
Vraagprijs € 49.750,- k.k.
Te koop

Omschrijving

Een uniek object met mogelijkheden!! Totaal 3 oude (en grotendeels gammele) houten schiphuizen op totaal 350 m² grond/water, gelegen aan het riviertje De Lende te midden van de natuur.

Omgeving
Deze werkelijk prachtige locatie is omgeven door schitterende natuur en ligt vlakbij de Rottige Meenthe en de Weerribben. Daarnaast is het een perfect vertrekpunt voor tochten naar...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1965 Woonoppervlakte 1 m² Aantal kamers 1
Lees meer

Omschrijving

Een uniek object met mogelijkheden!! Totaal 3 oude (en grotendeels gammele) houten schiphuizen op totaal 350 m² grond/water, gelegen aan het riviertje De Lende te midden van de natuur.

Omgeving
Deze werkelijk prachtige locatie is omgeven door schitterende natuur en ligt vlakbij de Rottige Meenthe en de Weerribben. Daarnaast is het een perfect vertrekpunt voor tochten naar bijvoorbeeld de Friese meren, Giethoorn of om de Turfroute te gaan varen. De mogelijkheden zijn legio, met name voor meerdaagse tochten.
Via het riviertje De Lende (diepte circa 1.30 tot 1.50 t.o.v. SP, recent gebaggerd) kunt u de Driewegsluis bereiken. Deze sluis ligt aan de vaarverbinding tussen Friesland en Overijssel in (Jonkers- of Helomavaart) en is het middelpunt van gezelligheid met aanlegplaatsen en een paviljoen. De Jonkers- of Helomavaart maakt tevens deel uit van de Turfroute. Vlak voor de Driewegsluis treft u nog de Wolvegabrug (BB H28.5 W54) aan. Deze beweegbare brug kunt u zelf bedienen. Tussen de Wolvegabrug en de schiphuizen ligt nog de Sasbrug (vaste fietsbrug, H 25.5 W70).

Schiphuizen
Alle 3 de schiphuizen hebben een lengte van circa 10.90 meter.
Het noordwestelijke schiphuis (R3) heeft een breedte van circa 3.45 m en is v.v. een kleine steiger.
De breedte van het middelste schiphuis (R2) bedraagt ongeveer 2.55 m en heeft aan het begin een steiger en over de gehele lengte een (smalle) steiger.
Het zuidwestelijke schiphuis (R1) heeft een breedte van ongeveer 3.45 m, is geheel v.v. een grote vlonder boven het water en biedt toegang tot de tuin. Deze tuin grenst met 3 zijden aan het water en biedt een prachtig uitzicht.
Vrijwel alle in de schiphuizen aanwezige zaken blijven achter.

Bestemming
Volgens het in 2016 vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied heeft dit object de aanduiding Water met functieaanduiding Schiphuis, verder valt het perceel binnen de nevenbestemming Water - Archeologie. Meer schiphuizen dan het huidige aantal zijn niet toegestaan, de oppervlakte van schiphuizen mag niet meer bedragen dan 60 m² per aanduidingsvlak en de maximale hoogte bedraagt 4 meter (gemeten vanaf waterlijn). Het gebruik als ligplaats voor een woonschip is niet toegestaan. Onder meer het het aanbrengen van meer dan 20 meter damwand en het aanleggen van lig- en aanlegplaatsen zijn vergunningsplichtig. Volgens het bestemmingsplan is een schiphuis een overdekte lig- of opslagplaats voor één of meer vaartuigen.
Het volledige bestemmingsplan met kaart en voorschriften is te raadplegen via site ruimtelijkeplannen (.nl).

Routebeschrijving
De meeste navigatiesystemen kenen het adres niet of sturen u naar een woning in De Blesse. Om bij dit unieke object te komen rijdt u vanaf Wolvega via de Steenwijkerweg richting De Blesse. Een paar kilometer buiten Wolvega komt u bij een betonnen (vaste) brug over het riviertje De Lende. Voor de brug gaat u rechtsaf de parallelweg op en kunt u na de brug rechtsaf het onverharde pad op langs het water. Dit pad loopt aan de zuidoostkant van het riviertje . Aan het einde van dit pad ligt onder meer een kleine jachthaven en diverse schiphuizen. Van de 4 schiphuizen behoort alleen het eerste schiphuis er niet bij.

Bekijk ook de digitale presentatie en plattegronden voor de indeling en (indicatieve) maatvoering. De foto's geven een reëel beeld van dit unieke plekje.

Aanvaarding: In overleg.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld, veelal aan de hand van de door verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Dit geldt voor onder meer de opgegeven maten, oppervlakten, isolatie en ouderdom van technische installaties.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 49.750,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboot Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Eenvoudig Subtype woning Niet-repeterend doelgroep Bouwjaar 1965 Bouwjaar toelichting omstreeks Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, aan vaarwater en landelijk gelegen Recreatiewoning Ja Indeling Woonoppervlakte 1 m² Perceeloppervlakte 350 m² Externe bergruimte 103 m² Inhoud 3 m³ Aantal kamers 1 Aantal woonlagen 1 woonlaag Energie Isolatie Geen isolatie Warmwater Geen Verwarming Geen verwarming Buitenruimte Tuin Achtertuin en voortuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 80 m² (8.0 m bij 10.0 m) Ligging hoofdtuin Zuidwest Achterom Ja Kwaliteit tuin Normaal Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Dak Soort dak Lessenaardak Overig Permanente bewoning Nee Bijzonderheden Kluswoning Onderhoud binnen Slecht Onderhoud buiten Slecht Huidig gebruik Schiphuis Huidige bestemming Schiphuis Kadastrale gegevens Gemeente Blesdijke Sectie C Perceelnummer 120 Oppervlakte 230 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Blesdijke Sectie C Perceelnummer 121 Oppervlakte 30 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Blesdijke Sectie C Perceelnummer 122 Oppervlakte 90 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Steenwijkerweg 76 R1-3, 8471 LC Wolvega

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.