Terug naar de resultaten
Steenwijkerweg 76 R4 in Wolvega 8471 LC

Steenwijkerweg 76 R4

8471 LC Wolvega
Vraagprijs € 29.500,- k.k.
Verkocht

Omschrijving

Uniek gelegen schiphuis met totaal 320 m² eigen grond/water, aan het riviertje De Lende te midden van de natuur. Het object heeft enig onderhoud nodig.

Schiphuis
Dit 2/1-kap schiphuis heeft een lengte van circa 10.85 meter en breedte van ± 3.73 meter en is zowel aan de kopse kant als aan de zijkant voorzien van een steiger. Langs het vaarwater ligt nog een steiger met een lengte...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1965 Woonoppervlakte 1 m² Aantal kamers 1
Lees meer

Omschrijving

Uniek gelegen schiphuis met totaal 320 m² eigen grond/water, aan het riviertje De Lende te midden van de natuur. Het object heeft enig onderhoud nodig.

Schiphuis
Dit 2/1-kap schiphuis heeft een lengte van circa 10.85 meter en breedte van ± 3.73 meter en is zowel aan de kopse kant als aan de zijkant voorzien van een steiger. Langs het vaarwater ligt nog een steiger met een lengte van net geen 10 meter. Naast het schiphuis bevindt zich een ongeveer 5,50 meter brede tuin.
Het perceel grond is belast met recht van overpad ten behoeve van de naastgelegen en achtergelegen schiphuizen. Dit pad loopt langs de noordoost- en zuidoostkant van het perceel en loopt niet door de tuin naast het schiphuis..

Bestemming
Volgens het in 2016 vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied heeft dit object de aanduiding Water met functieaanduiding Schiphuis, verder valt het perceel binnen de nevenbestemming Water - Archeologie. Meer schiphuizen dan het huidige aantal zijn niet toegestaan, de oppervlakte van schiphuizen mag niet meer bedragen dan 60 m² per aanduidingsvlak en de maximale hoogte bedraagt 4 meter (gemeten vanaf waterlijn). Het gebruik als ligplaats voor een woonschip is niet toegestaan. Onder meer het het aanbrengen van meer dan 20 meter damwand en het aanleggen van lig- en aanlegplaatsen zijn vergunningsplichtig. Volgens het bestemmingsplan is een schiphuis een overdekte lig- of opslagplaats voor één of meer vaartuigen.
Het volledige bestemmingsplan met kaart en voorschriften is te raadplegen via site ruimtelijkeplannen (.nl).

Omgeving
Deze werkelijk prachtige locatie is omgeven door schitterende natuur en ligt vlakbij de Rottige Meenthe en de Weerribben. Daarnaast is het een perfect vertrekpunt voor tochten naar bijvoorbeeld de Friese meren, Giethoorn of om de Turfroute te gaan varen. De mogelijkheden zijn legio, met name voor meerdaagse tochten.
Via het riviertje De Lende (diepte circa 1.30 tot 1.50 t.o.v. SP, recent gebaggerd) kunt u de Driewegsluis bereiken. Deze sluis ligt aan de vaarverbinding tussen Friesland en Overijssel in (Jonkers- of Helomavaart) en is het middelpunt van gezelligheid met aanlegplaatsen en een paviljoen. De Jonkers- of Helomavaart maakt tevens deel uit van de Turfroute. Vlak voor de Driewegsluis treft u nog de Wolvegabrug (BB H28.5 W54) aan. Deze beweegbare brug kunt u zelf bedienen. Tussen de Wolvegabrug en de schiphuizen ligt nog de Sasbrug (vaste fietsbrug, H 25.5 W70).

Routebeschrijving
De meeste navigatiesystemen kenen het adres niet of sturen u naar een woning in De Blesse. Om bij dit unieke object te komen rijdt u vanaf Wolvega via de Steenwijkerweg richting De Blesse. Een paar kilometer buiten Wolvega komt u bij een betonnen (vaste) brug over het riviertje De Lende. Voor de brug gaat u rechtsaf de parallelweg op en kunt u na de brug rechtsaf het onverharde pad op langs het water. Dit pad loopt aan de zuidoostkant van het riviertje. Aan het einde van dit pad ligt onder meer een kleine jachthaven en diverse schiphuizen. De naastgelegen 3 schiphuizen zijn van een andere eigenaar en staan ook te koop.

Bekijk ook de digitale presentatie en plattegronden voor de indeling en (indicatieve) maatvoering. De foto's geven een reëel beeld van dit mooie schiphuis gelegen op een unieke plekje.

Aanvaarding: In overleg.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld, veelal aan de hand van de door verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Dit geldt voor onder meer de opgegeven maten, oppervlakten, isolatie en ouderdom van technische installaties.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 29.500,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning woonboot Type woning vrijstaande woning Kwaliteit woning Eenvoudig Subtype woning Niet-repeterend doelgroep Bouwjaar 1965 Bouwjaar toelichting omstreeks Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, aan vaarwater en landelijk gelegen Recreatiewoning Ja Indeling Woonoppervlakte 1 m² Perceeloppervlakte 320 m² Inhoud 3 m³ Aantal kamers 1 Aantal woonlagen 1 woonlaag Energie Isolatie Geen isolatie Warmwater Geen Verwarming Geen verwarming Buitenruimte Tuin Achtertuin, Voortuin, Zijtuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 221 m² (17.0 m bij 13.0 m) Ligging hoofdtuin Oost Achterom Ja Kwaliteit tuin normaal Parkeergelegenheid Garage Geen garage Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Dak Soort dak lessenaardak Overig Permanente bewoning Nee Onderhoud binnen Matig tot redelijk Onderhoud buiten Matig tot redelijk Huidig gebruik Schiphuis Huidige bestemming Schiphuis Kadastrale gegevens Gemeente Blesdijke Sectie C Perceelnummer 123 Oppervlakte 320 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Steenwijkerweg 76 R4, 8471 LC Wolvega

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.